top of page
image1.jpeg

Szomor Lilla

Magánénekes
Oktató

szomorlilla@gmail.com

 

Szomor Lilla énekes, énektanár. Több éves előadóművészeti és zeneoktatói tapasztalattal rendelkezik. 2010-ben érettségizett a budapesti Városmajori Gimnázium ének szakán, drámából érettségit tett. Tanulmányait a Bartók Béla Konzervatóriumban folytatta, ahol Magánénekes képesítést, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán BA klasszikus ének diplomát szerzett. Jelenleg az Oxford Brookes Egyetem MA zenetudomány szakos hallgatója.

 

Fuvolán és zongorán játszik, több különböző táncos műfajban szerzett tapasztalatot (Lemesánszky Mónika, Bakó Gábor). Képezte magát a Kővirágok és az Aranytíz Musical Studióban is. Aktív hallgatóként részt vett Laki Krisztina operaénekes düsseldorfi és budapesti mesterkurzusain. Jelenlegi énekmestere Dr. Váradi Marianna.

 

Szerepelt klasszikus zenei és zenés színházi előadásokban egyaránt. Első szólista szerepe 2010-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Robin Hood c. musicalben volt. Lehetősége volt külföldön is kipróbálnia magát, 2008-ban Klagenfurtban (Ausztria) a Wörtherseefestspiele-en az ensemble tagjaként szerepelt az Aida c. (Elton John) musicalben, 2021-ben pedig a londoni Christ Church Kensington-ban, szoprán szólistaként énekelhetett a kórus tagjaként.

 

2020-ban keztett tanítani, 2021-ben a Jigsaw Performing Arts Schoolban (London) oktatott, jelenleg a Music House for Children (London) és a Masters Music School (London) énektanára. Előadói tapasztalatait a tanításban is kamatoztatja. 

Facebook
Instagram
bottom of page