top of page
DSC05438.jpg

Crasi Leona

Zongoraművész

Korrepetítor

Crasi Leona progresszív román-amerikai zongoraművész, előadóművészti-kurátor és oktató Londonban. Előadói tapasztalata a történelmi és klasszikus repertoártól a noise és jazz improvizációig terjed. Jelenleg a Royal Academy of Music mesterszakos hallgatója, és részmunkaidős tanári pozíciót tölt be a King’s College Londonban és a London Piano Institute-ban. 2021-ben megalapította az Institute of Contemporary Performance (icplondon.co.uk) kollektívát London központjában, amely a klasszikus zene kortárs gyakorlataival foglalkozik.

 

Leona jelenleg a londoni DNA Contemporary Music Festival tagja (2021. szeptember 23-29., dna-contemporarymusicfestival.com) projektkoordinátorként és előadóként.  2020-ban a Londoni Román Kulturális Intézet tervezőcsoportjának asszisztenseként dolgozott.

 

Az idei évadban szerepelt a Leeds-i Kamarazenei Fesztiválon (Leeds, Egyesült Királyság) Preston Yeo hegedűművésszel, a mohácsi Kossuth Teátrumban Kodály Zoltán: Székely fonó c. daljátékában, valamint Bernardo Simoes zenei sorozatának felvételeiben is közreműködött. A közelmúltban dolgozott Milana Sarukhanyan szopránnal a Deutsche Oper Berlinben, valamint Andreea Christoudulides és Simone Scheifer művészekkel a londoni Bloomsbury Music Festival keretében.

 

Leona szóló kortárs művészetét a mindennapi élet egyszerű, mégis összetett ötletei ihletik. Munkássága a nagyközönséget célozza meg, a hallgatókat arra ösztönzi, hogy rövid zenei utazásai során szívesen fogadják és befogadják. Leona többek között fellépett a svájci Luzerni Zongorafesztiválon, az olaszországi Casa Menotti-n és a görögországi Égei Művészeti Fesztiválon.

Nemzetközi Ének Mesterkurzus/International Vocal Masterclass

bottom of page